Zeven KVK Jeugdacademie-spelers mee met A-kern op stage

Nieuws

Het eerste elftal van KV Kortrijk vat de jaarlijkse buitenlandse stage aan met maar liefst 7 KVK Jeugdacademie-spelers. Dit toont aan dat er werk wordt gemaakt van een vlotte doorstroming van jeugdspelers richting A-kern. Het vormt bovendien ook een motivatie voor al onze jeugdspelers, trainers en medewerkers.

De A-kern van KV Kortrijk vertrok zonet op stage naar het Nederlandse Wolfheze met 7 spelers die vorig seizoen actief waren binnen onze Jeugdacademie.

Dit vormt voor alle trainers en medewerkers van de KVK-Jeugdacademie een extra stimulans om ook volgend seizoen een sterke, standvastige en verantwoordelijke opleiding aan te bieden waar oog is voor de totaalontwikkeling van elke jeugdspeler.

Het feit dat er zeven spelers met een verleden binnen de KVK-Jeugd op stage gaan met de A-kern, vormt een krachtig signaal dat het doorstromen van jeugdspelers naar de A-kern een prioriteit is binnen de werking van KV Kortrijk. Dit gegeven motiveert ongetwijfeld onze huidige jeugdspelers om hard verder te werken aan hun ontwikkeling.

Onze youngsters zullen tijdens de stage van de A-kern wedstrijden spelen tegen het Nederlandse Willem II, het Griekse Panathinaikos FC en het Engelse Reading FC. De stage duurt tot en met 15 juli 2017. Op zaterdag 8 juli vatten ook onze beloften de voorbereiding aan.

 

Van links naar rechts op de foto: 
Medjon Hoxha, Tyron Ivanof, Mathias Francotte, Emiel Martens, Arne Galens, Joedrick Pupe en Mohamed Amelhaf.