Verdiende derbywinst tegen Zulte-Waregem

Nieuws

Na de partij van vorige week op Sint-Truiden wilden onze beloften zich tonen tegen de buren uit Waregem. Kortrijk speelde zonder A-kern spelers en ook zonder Budde, die voor het eerst in de wedstrijdselectie zit van de A-kern. Zulte Waregem had met Reichert één A-kernspeler aan de aftrap. Maandag spelen onze beloften thuis tegen Waasland-Beveren.

Kortrijk kreeg al vroeg in de wedstrijd een waarschuwing. Brym kwam alleen voor doel maar doelman Martens kon een vroege achterstand vermijden. Onze beloften antwoordden via De Vos, Maelfait en Lauwrensens maar er werd – althans voorlopig – niet gescoord. Daarop was het wachten tot een geniale ingeving van Dewaegemaeker. Hij trapte de 1-0 vanuit de tweede lijn enig mooi binnen. Het sein voor onze jonge beloftenploeg om even door te duwen. Er werd gedreigd via Houssane, Dewaegemaeker en De Vos maar het bleef voorlopig 1-0. Zulte Waregem kwam er maar af en toe uit, maar was wel uiterst efficiënt. Een voorzet kon worden binnen getikt (1-1) en zo was alles weer te herdoen.

Zulte Waregem trok meer en meer naar voor en scoorde ei zo na de 1-2, maar De Vos kon de bal nog nipt van de lijn halen. Gelukkig voor onze beloften viel de goal aan de overkant. Op aangeven van Timmerman kon Dewaegemaeker zijn tweede doelpunt scoren. Intussen bleef keeper Martens attent keepen. 2-1 was dan ook de ruststand.

Overwicht in tweede helft

De Jonge Kerels kwamen het best uit de kleedkamer. Van Mol, De Vos en Zandvliet kwamen dicht bij de 3-1. Zulte-Waregem kon een van zijn weinige kansen echter wel benutten. Een corner werd binnengekopt aan de eerste paal, 2-2. Kortrijk was niet van slag en ging op zijn elan verder. Zandvliet was een paar keer gevaarlijk en Dewaegemaeker trapte net naast. Het was toch Dewaegemaeker die de Jonge Kerels weer op voorsprong bracht en zo zijn hattrick kon volmaken. Hij plaatste de bal gecontroleerd naast de keeper in doel. 

Zandvliet en Nalli kwamen dicht bij de 4-2, maar het was uiteindelijk Lanckman die voor de 4-2 zorgde. Doelman Martens mocht even later zijn sterke wedstrijd bekronen met een knappe save op een penalty. Het bleef zo 4-2 in het voordeel van onze beloften.

Maandag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan geven onze beloften namelijk Waasland Beveren partij en dit om 20u00 in de Weverstraat.

Speelden voor Kortrijk:

Martens, De Vos (’54 Seys), Van Mol, Desmet, Lauwrensens, Nalli, Timmerman, Lanckman, Dewaegemaeker (’78 Trioen), Maelfait (’84 Belgacem) en Houssane (’63 Zandvliet)