KVK Jako Cup 2019

Tijdens de maand mei organiseert KVK voor de zesde maal de ‘KVK Jako Cup’. Het complex van de Jeugdacademie vormt opnieuw het decor voor een spetterend voetbalfestijn. Bij deze nodigen wij u dan ook zeer graag uit daar het succes staat of valt met jullie aanwezigheid.

Onze Jako Cup, waarbij de focus ligt op spelplezier en doelpunten scoren, kende de afgelopen jaren een sterke groei. De limieten van ons complex zijn met meer dan 2000 voetballertjes stilletjes aan bereikt waardoor de focus voor de toekomst ligt op het behouden van de vele en tevreden deelnemende teams uit binnen- en buitenland alsook op het uitdiepen van de kwaliteit van ons tornooi.

KV Kortrijk hecht naast de focus op eliteniveau erg veel belang aan de ondersteuning van het regionale voetbal. Het KVK Evolution Center is hier het grote voorbeeld van met zijn techniekscholen, voetbalstages… Het is dan ook niet meer dan logisch dat tornooien van de KVK Jeugdacademie zowel een nationale als regionale editie kent. Iedere jeugdvoetballer kan in mei schitteren op onze velden!

Concept

De opdeling in twee niveaus (regionaal voor gewestelijk & provinciaal, nationaal voor interprovinciaal & elite) zorgt voor gelijkwaardige reeksen vol spannende, leerrijke & evenwichtige wedstrijden. Op korte tijdsspanne (voormiddag/namiddag) krijgen de kids een maximum aan leermomenten aangeboden. Gemiddeld staan we garant voor 90 speelminuten verspreid over 6 wedstrijden.

Uniek aan de KVK Jako Cup is de manier waarop de klassering wordt gemaakt. Resultaatvoetbal hoort niet thuis in jeugdvoetballandschap, voetbalplezier primeert en doelpuntenrecords dienen te sneuvelen! Op de KVK Jako Cup worden aanvallende intenties voor de volle 100% beloond. Bij 5 vs 5 en 8 vs 8 is enkel en alleen het aantal gemaakte doelpunten van tel.

Na het succesvolle experiment in 2017 met voor het eerst ook edities 11 vs 11 waagden we ons vorig jaar aan een (inter)nationaler deelnemersveld bij NU14 & NU15 gespreid over een volledige dag. Tevens werd, enkel bij 11 vs 11, het concept waarbij enkel doelpunten maken telde gekoppeld aan de relatief korte wedstrijdduur (15’) vervangen door het klassieke ‘3-1-0-puntensysteem’. Het resultaat was volledig volgens de verwachtingen: minder brilscores, minder ex-aequo’s.

Volgend jaar bouwen we verder op dezelfde ingeslagen weg. Alle 11 vs 11 tornooien zullen over een volledige dag worden beslecht. Op deze manier hopen wij een hoger niveau qua deelnemersveld aan te trekken. Nieuw binnen ons 11 vs 11 aanbod is de NU16-editie, wegens de komst van dit tornooi dienen we het regionaal tornooi voor U14 en U15 af te schaffen.

Programma KVK Jako Cup Regionaal

Programma Jako Cup Nationaal

Facts & figures 2018

Aan de hand van enkele weetjes blikken we graag eens terug op editie 2018!

  • 16 verschillende tornooicategorieën met 16 verschillende winnaars! Proficiat Move 2 Improve, KVE Aalter, Royal Cappellen FC, FCE Kuurne, ASS Montkainoise, Royal Dottignies Sport, KSV Diksmuide, Union Saint-Gilloise, Act2Prevent Voetbalschool, KV Kortrijk, KSV Roeselare, Sporting Charleroi, KFC Rhodienne-De Hoek, Châtelet-Farciennes SC, KV Oostende & Cercle Brugge!
  • Aanwezigheid met één of meerdere teams van volgende 16 clubs uit het profvoetbal: RC Lens, Valenciennes FC, Union Saint-Gilloise, AFC Tubize, KV Kortrijk, KSV Roeselare, KV Oostende, Royal Antwerp FC, Cercle Brugge, KVC Westerlo, Sporting Charleroi, KFCO Beerschot Wilrijk, KV Mechelen, Standard de Liège, SV Zulte-Waregem & Waasland-Beveren. In 2019 gaan we voor nog meer!
  • Enkel uit provincie Luxemburg geen teams! Alle andere provincies present!
  • Met 32 teams per categorie recordaantal teams op halve dag bij RU7, RU8, RU9 en NU12! Hoogtepunt bij 5vs5: 128 teams RU7, RU8, RU9, NU8 en NU9 op dezelfde dag!
  • Record aantal inschrijvingen door Union Saint-Gilloise (11) en RAS Monceau (10)!
  • 3780 goals in 14780 minuten (246 uur + 20 min) verspreid over 1022 wedstrijden!
  • 314 deelnemende teams, van 135 verschillende clubs over 5 dagen in 3 weekends!

Cijfers liegen niet, aanwezigheid op de KVK Jako Cup is een absolute must. Steevast een topervaring met veel speelminuten in goede omstandigheden tegen uitdagende tegenstrevers op korte tijdsspanne. De ideale seizoensafsluiter voor iedere jeugdvoetballer!

Bestanden downloaden

Uitnodiging KVK Jako Cup Algemeen - NL.pdfUitnodiging KVK Jako Cup Algemeen - FR.pdf