Spektakelstuk draait uit in het nadeel van de beloften

Matchreport

Nadat Eupen zich zondag verzekerde van een verlengd bedrijf in eerste klasse, zakten hun beloften af naar de KVK Jeugdacademie voor een duel in de beloftencompetitie. Beide teams kwamen met een erg jong team aan de aftrap. Bij KVK sprong vooral de terugkeer van Seppe Gantois in het oog. Hij maakte na 18 maanden blessureleed zijn wederoptreden.

De twee teams hadden er van bij de aftrap duidelijk zin in. Er werd aan een erg hoog tempo gevoetbald en zowel KVK als KAS Eupen probeerden erg hoog druk te zetten. KVK had het meeste balbezit, maar deed daar te weinig mee. Eupen counterde vlijmscherp en kreeg dan ook de beste kansen. Nadat een bal slecht werd weggewerkt kwamen de bezoekers op voorsprong. Luttele minuten later werd het zelfs 0-2 toen een bal die twee keer afweek in de verste hoek voorbij Martens belandde.

Het sein voor KVK om naar voor te trekken en dat loonde bijna: Vandenabeele kon op de rand van de kleine rechthoek net niet afdrukken, Prez zijn schot ging voorlangs en een knappe poging van Gantois ging tegen de lat. We gingen rusten met een 0-2 achterstand. KVK verloor nog Vandenabeele die na een duel slecht neerkwam en een blessure aan de enkel opliep. Dewaegemaeker was zijn vervanger.

Het was Eupen dat best uit de kleedkamer kwam en een paar kleine kansjes creëerde, tot Elharrak zijn moment gekozen had. Vanuit de draai trapte hij van op de hoek van de 16 meter de bal enig mooi in de verste kruising. Een mokerslag voor onze youngsters.

Maar onze jonge Kerels legden zich niet neer bij deze cijfers. Eerst infiltreerde Pupe door de as van het veld en schoof hij de 1-3 onder Joiris binnen. Niet veel later legde Timmerman de bal op het hoofd van Pupe en stond het 2-3. De spanning steeg en het voetbal werd steeds rommeliger. KVK had de beste kansen, Eupen loerde op de counter. Gantois kon bijna alleen op doel af, maar de bezoekende doelman was tijdig uit zijn doel gekomen. Niet veel later stond het toch  3-3. Prez krulde met zijn linker de bal in de verste hoek, opnieuw een erg knap doelpunt. Onze beloften wilden meer en ei zo na stond het 4-3. Jodts bood Timmerman het doelpunt op een presenteerblaadje aan na een knappe voorzet, de middenvelder was echter te verrast en schoof de bal voorlangs.

En plots viel het doelpunt aan de overkant: bij een omschakeling kon één van de Eupense spitsen alleen op doel af en zette hij de 3-4 eindstand op het bord. We onthouden de erg knappe remonte en kijken al uit naar de derby volgende week op het veld van Zulte-Waregem.

KVK speelde met Martens, Henne, Pupe, Lauwrensens (63' Desmet); Lanckman (55'Timmerman), Maelfait, Jodts, Vandenabeele (44' Dewaegemaeker), Prez, Gantois (75' Vandenbossche) en De Vos.