Slotminuut is fataal voor beloften

Matchreport

Onze beloften trapten gisteren de competitie seizoen 2019-2020 op gang met een wedstrijd tegen KAS Eupen. Van het eerste elftal stonden Deman, Tuta, Mujakic, Die en Camara aan de aftrap.

Onze beloften begonnen het seizoen met heel wat nieuwe gezichten die doorgroeiden uit de U16 en U18. Met Bendianishvili en Degallaix stonden twee zestienjarigen aan de aftrap. Brice Verkerken maakte na zijn trip met de nationale ploeg U19 naar Japan terug deel uit van de kern.

 KAS Eupen maakte zijn plannen vanaf de eerste minuut duidelijk: het zette erg hoog druk en verhinderde Jong KVK om tot voetballen te komen. Onze youngsters hadden het hier erg moeilijk mee en kwamen in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Eupen was drie keer gevaarlijk, maar Deman stond pal.

Eupen had in de eerste helft veel energie verspeeld en dat werd duidelijk in de tweede helft. KVK nam de wedstrijd in handen en had het meeste balbezit, Eupen loerde op de counter. De invalbeurt van Cornillie en Van Den Bossche zorgde voor dreiging maar de Eupense doelman hield zijn netten schoon. Hij stopte het schot van Van Den Bossche en de lob van Cornillie ging naast. Na een voorzetschot van Verhelst miste Die vrijstaand aan de tweede paal. Toen iedereen vrede had genomen met een gelijkspel, viel het doelpunt dan toch. Een Eupense middenvelder ontving de bal ter hoogte van de middencirkel en ging zijn kans: hij trapt de bal van op meer dan 50 meter net onder de lat. Deman strekte zich nog, maar kon niet meer bij de bal: 0-1 in de 93e minuut. Het werd nog even spannend na geharrewar in de bezoekende zestien meter, maar de nederlaag was een feit.

Een bemoedigende tweede helft voor onze Kerels met het oog op de verplaatsing naar Waasland-Beveren van komende maandag.

Voor KV Kortrijk speelden: Deman, Bendianishvili, Die, Bostoen (82' Verkerken), Tuta, Mujakic, Verhelst (C), Camara (60' Rawart), Timmerman (68' Van Den Bossche), Deconinck, Degallaix (68' Cornillie)