Het laatste nieuws bij KV Kortrijk

Donderdag 17 August 2017

Overzicht wedstrijden 19 t.e.m. 21 augustus

In het weekend van 19 en 20 augustus spelen de meeste jeugdploegen hun eerste competitiewedstrijd. De U12 speelt op woensdag 13 september om 18u00 twee inhaalwedstrijden tegen Club Brugge, aangezien dit weekend een internationaal tornooi in Nederland is gepland. De beloften trekken maandag naar Charleroi voor hun tweede competitieduel.

Nieuws

Maandag 14 August 2017

Un coup dans le mille pour le projet d’échange linguistique

L’académie des Jeunes du KVK a lancé durant le courant de la saison dernière un projet d’échange linguistique qui permet à nos joueurs de séjourner quelques jours dans la famille d’un coéquipier qui parle une autre langue. Ils apprennent ainsi à encore mieux se connaître et à améliorer de manière active leur néerlandais ou français. L’académie des Jeunes du KVK est donc amplement satisfaite d’avoir lancé ce projet, étant donné que ces échanges procurent indéniablement de nombreux avantages en améliorant par exemple la bonne entente sur et en dehors du terrain.

Nieuws

Taaluitwisselingsproject blijkt absoluut een schot in de roos

Sinds vorig seizoen loopt op de KVK Jeugdacademie een uitwisselingsproject waarbij onze jeugdspelers enkele dagen in een anderstalig gezin van een ploeggenoot kunnen vertoeven. Op die manier leren de spelers elkaar nog beter kennen terwijl ze actief hun Nederlands of Frans kunnen bijschaven. De KVK Jeugdacademie kijkt tevreden terug op de opstart van het project aangezien overduidelijk blijkt dat de uitwisseling talrijke voordelen biedt. Zo zorgt het project onder meer voor een betere verstandhouding tussen de spelers op en naast het veld.

Nieuws

Vrijdag 11 August 2017

Dinsdag 08 August 2017

Fel verjongde beloftenploeg verliest van sterk KRC Genk

De beloften kregen gisterenavond KRC Genk over de vloer voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Onze belofteploeg onderging een gedaantewisseling in het tussenseizoen, al stonden met Hoxha en Galens twee jeugdspelers op het veld die de hele voorbereiding met de A-kern afwerkten. Bij de bezoekers van Genk traden maar liefst zeven A-kernspelers aan, waardoor onze jonge beloftenploeg een leerrijke wedstrijd kende.

Matchreport

Zondag 30 July 2017

Overzicht oefenwedstrijden 31 juli - 7 augustus

Er staan deze week heel wat oefenwedstrijden op het programma voor de ploegen van de KVK Jeugdacademie. Onze beloften spelen een internationale oefenwedstrijd tegen LOSC Lille alvorens volgende week maandag de competitie aan te vatten met een thuiswedstrijd tegen KRC Genk. Diverse categorieën spelen tegen Club Brugge en er staan ook enkele wedstrijden tegen Zulte Waregem geprogrammeerd. Daarnaast bekampen de U19 de beloften van Westhoek en trekt onze U17 naar Charleroi.

Nieuws

Maandag 24 July 2017

Donderdag 06 July 2017

Zeven KVK Jeugdacademie-spelers mee met A-kern op stage

Het eerste elftal van KV Kortrijk vat de jaarlijkse buitenlandse stage aan met maar liefst 7 KVK Jeugdacademie-spelers. Dit toont aan dat er werk wordt gemaakt van een vlotte doorstroming van jeugdspelers richting A-kern. Het vormt bovendien ook een motivatie voor al onze jeugdspelers, trainers en medewerkers.

Nieuws

Zaterdag 03 June 2017

Jeugdcompetitie 2017-2018

Gisterennamiddag ontvingen we naar aanleiding van het behalen van onze jeugdlicentie de reeksindeling voor de elite jeugdcompetities. Net zoals in het afgelopen seizoen zullen we in de jaargang 2017-2018 aantreden in de B-reeks.

Nieuws

Dinsdag 09 Mei 2017