Nederlaag op Anderlecht

Nieuws

Afgelopen maandag verloren onze U-21 met 3-0 op het veld van Anderlecht. Lees het verslag hier!

Door de hevige regenval werd de wedstrijd afgewerkt op het splinternieuwe kunstgrasveld in het oefencomplex van de Brusselaars.

Geen tijd voor een kennismakingsronde. De leider in de beloftencompetitie legde meteen een verschroeiend tempo op. In de dertiende minuut kon Anderlecht vrij gemakkelijk de score openen toen Delcroix een hoekschop ongedekt in één tijd kon binnenwerken. Kortrijk moest alle hens aan dek roepen om de schade te beperken. Maar een degelijke doelman Seys en een strijdend Kortrijk zorgden ervoor dat de bezoekers de rust ingingen met een 1-0 achterstand.

In de tweede bleef Anderlecht de betere ploeg. Al kon Kortrijk nu toch ook een aantal keer de neus aan het venster steken. Anderlecht verdubbelde de score via Kayembe met een snoeihard afstandsschot gedragen door de felle wind. Nauwelijks enkele minuten later werd het 3-0 toen Dewaele een snelle aanval door het centrum afwerkte. Voor Kortrijk dreigden Gjoka en Vandenabeele maar hun schot was te zwak om Svilar te bedreigen. Enkele minuten voor tijd claimden de bezoekers nog een penalty na een fout op de doorgebroken Amelhaf, maar de scheidsrechter legde de bal net buiten de backlijn.

1-0 Delcroix 13’

2-0 Kayembe 63’

3-0 Dewaele 65’

Seys M., Francotte, Deceuninck, Pupe, De Smul (60’ Seys A.), Ivanov M., Daxhelet (70’ Jodts), Totovitskyi, Stojanovic (45’ Amelhaf), Gjoka (72’ Vandenabeele)