Limburgers te sterk voor Jong KVK

Nieuws

De thuisploeg had beslist om deze wedstrijd te gebruiken om heel wat A-kernspelers ritme te laten opdoen! Zo stonden onder meer Walsh, Dewaest, Heynen, Trossard, Nastic, Naranjo, … aan de aftrap! KVK miste nog steeds de geblesseerde Tyron Ivanof en Joedrick Pupe was geschorst. Voor KVK reisden geen A-kernspelers mee naar Limburg.

KVK had het in de beginfase van de wedstrijd erg moeilijk. Teveel spelers hadden schrik en toonden te veel respect voor de tegenstander! In de eerste tien minuten moest Arne Galens tot driemaal toe zijn kunnen tonen om zijn netten schoon te houden! Jammer genoeg kreeg de thuisploeg daarna een wel heel lichte strafschop cadeau! Zo stond het na 15’ toch 1 – 0.

Plots ging KVK nu wel voetballen, het drukte de tegenstander gedurende een 20tal minuten volledig terug op eigen helft en kreeg maar liefst 5 uitstekende kansen! Eerst kreeg Gianni Lingier een vrije schietkans vanaf het strafschopgebied. Zijn schot miste echter kracht en overtuiging om de doelman echt in de problemen te brengen! Wat later een goede voorzet van Gianni Lingier die Muhamet Rushiti voor doel vond. De doelman bracht echter redding met een uitstekende voetreflex!

KVK ging verder op zijn elan, bleef hoog druk zetten en kansen creëren. Op een corner werd de bal in de tweede zone terug voor doel gebracht. Thijs Couckuyt kon er volledig vrijstaand zijn voet tegen zetten maar de bal ging over.

Even later een prachtige voorzet van Amarildo Gjoka. Medjon Hoxha troefde een centrale verdediger af en kopte prachtig op doel! Ook hier had de doelman een fantastische reflex in huis, de rebound was voor Rushiti die echter in het zijnet besloot i.p.v. de vrijstaande Hoxha opnieuw te bedienen!

Na een dramatische start ging KVK met een 1 – 0 achterstand rusten, al had het op basis van 20 ijzersterke minuten en enkele grote kansen minstens een gelijkstand verdiend.
 
KVK begon helaas terug al te slap aan de tweede helft en slikte al vlug een tweede tegentreffer! Het is en blijft een werkpunt dat bepaalde jongens veel te braaf zijn. Dit komt extra tot uiting wanneer ze tegen ‘grote namen’ moeten aantreden!
Na het tweede doelpunt brak de veer bij vele Kortrijkzanen en KVK kreeg uiteindelijk nog 3 extra tegentreffers te slikken. Eindstand: 5 – 0
Lichtpunt was de alweer sterk spelende Medjon Hoxha, met zijn 17jaar een speler om zeker in de gaten te houden!
  
Galens, Francotte, Couckuyt, Deceuninck, Seys A (75’ Lauwrenssens), Ivanof M, Lingier (63’ Jodts), Amelhaf (63’ Dutrieux), Hoxha, Gjoka, Rushiti (63’ Houssane).