KVK botst op uitgekookte Kanaries

Nieuws

De jonge beloftenploeg van KV Kortrijk is er niet in geslaagd om te gaan winnen in Sint-Truiden. Na een spannende en genietbare wedstrijd trok het ervaren STVV aan het langste eind. Toch speelden onze beloften een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Sint-Truiden trad aan met 6 profspelers, terwijl KVK met geen enkele profspeler de wedstrijd aanvatte. Met Deconinck, Seys en Jodts miste KV Kortrijk zelfs enkele van haar jonge sterkhouders. Het wedstrijdbegin was aangenaam, met kansen aan weerszijden. Bij KVK stond Galens attent te keeperen, terwijl bij STVV Kenny Steppe op een hoog niveau stond te acteren. Dit zorgde ervoor dat het lang 0-0 bleef. Het was wachten tot diep in de eerste helft voor het eerste doelpunt, toen STVV via een scherpe counter de 1-0 ruststand op het bord wist te zetten. 

Ook in de tweede helft ging het goed op en neer en regende het doelkansen. STVV-doelman Kenny Steppe wist zich opnieuw te onderscheiden, onder meer met een schitterende redding op een poging van dichtbij door Amelhaf. Prez acteerde op een degelijk niveau en liet enkele technische hoogstandjes zien, maar kwam niet tot scoren. KVK kreeg even later het deksel op de neus toen STVV een corner wist te benutten. Ondanks verwoede aanvalspogingen bleef voor KVK de nul op het bord staan. STVV speelde de wedstrijd uit op ervaring en dit resulteerde in een 2-0 eindstand.

Trainer Ives Verlinde: “Het is positief om te zien dat de jongens stappen zetten in hun ontwikkelingsproces. Zeker in balbezit zien we veel progressie en dat is hoopgevend voor deze jonge ploeg. Het komt er juist nog wat op aan om scherper te zijn voor doel en om iets secuurder te verdedigen. Dat we op stilstaande fases gestalte te kort komen, laat zich nog iets te vaak merken maar het is zaak om daar in de toekomst creatief mee om te gaan.”  Zijn collega Stefaan Deloose trad hem bij: “We krijgen week na week veel complimenten van de tegenstander, maar we moeten onze efficiëntie proberen op te krikken. Tegen Sint-Truiden botsten we vooral op een sterke thuisdoelman en zo zijn we weeral niet beloond naar verhouding met het geleverde spel. We zijn bezig met een jonge kern optimaal kansen te geven en dat vereist dat we al onze energie aanwenden om de spelers te begeleiden opdat ze zich kunnen ontplooien. Gelukkig zien we veel progressiemarge, wat ons absoluut de moed geeft om nog harder verder te werken."  Vrijdag spelen onze beloften tegen Zulte Waregem.

 

Opstelling: Galens, Devos (85' Van Mol), Budde, Desmet, Lauwrensens ('65 Trioen), Amelhaf ('65 Maelfait), Nalli, Timmerman, Lanckman (70' Dewaegemaeker), Prez en Walid.