KVK-beloften delven nipt onderspit tegen leider KV Mechelen

Matchreport

Maandagavond speelden onze beloften hun vierde competitiewedstrijd in en tegen KV Mechelen. Een doelpunt in de eerste helft beslechtte de match in het voordeel van competitieleider KV Mechelen, dat zo haar ongeslagen status behoudt. Aanstaande maandag nemen de beloften het thuis op tegen Club Brugge.

De beloften van KV Kortrijk stonden voor een zware opgave, aangezien koploper KV Mechelen de afgelopen weken een uitstekende indruk naliet.  KV Kortrijk speelde met een onuitgegeven elftal en bracht enkele A-kernspelers tussen de lijnen. KVK had in de eerste helft veel balbezit tegen een sterk georganiseerd KV Mechelen zonder dit echt te benutten. Malinois gaf namelijk weinig kansen weg, terwijl het zelf ook enkele keren kon dreigen. Alhoewel KV Kortrijk stug verdedigde, wist Malinois toch met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in te gaan. 

In de tweede helft kwam KV Kortrijk sterker voor de dag en ontwikkelde de ploeg een hoger tempo, al wist doelman Galens met enkele tussenkomsten de Jonge Kerels wel te behoeden van een grotere achterstand. Toch ging KVK enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Dewaegemaeker dreigde met een kopbal en Budde wist ei zo na de thuisdoelman te verschalken met een afstandsschot. Verder kwamen de KVK-beloften helaas niet, waardoor Mechelen de drie punten thuis hield. Volgende week ontvangen de beloften thuis Club Brugge.

 

KV Kortrijk speelde met: Galens, Devos ('58 Coppens), Desmet, Jodts, Azouni, Hoxha ('74 Dewaegemaeker), Rolland (81 Lanckman), Van Eenoo, Prez ('58 Seys), Perbet en Budde.

Volgende wedstrijd: maandag 18 september, 20u00: KV Kortrijk – Club Brugge (Weversstraat te Kortrijk)