Knappe doelpunten bezorgen beloften derbyzege

Matchreport

De beloften haalden het gisteren in de derby tegen Zulte-Waregem met 3-2. KVK kwam op een 3-0 voorsprong, maar maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk waardoor het bibberen werd tot de laatste minuut.

Met Medjon Hoxha, Joedrick Pupe en Arne Galens stonden 3 jonkies van ons eerste elftal aan de aftrap van de beloftenderby tegen Zulte-Waregem. De buren hadden duidelijk hun huiswerk gemaakt na de wedstrijd in de reguliere competitie: van bij de aftrap zette Zulte-Waregem erg hoog druk wat resulteerde in twee huizenhoge kansen, maar gescoord werd er niet. Hoewel het tempo erg hoog bleef, namen onze youngsters steeds meer het initiatief wat leidde tot een aantal kansen. De beste was voor Vandenabeele die oog in oog met de bezoekende doelman niet kon besluiten.

Met de rust in zicht was KVK intussen duidelijk de betere ploeg en dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Prez kreeg de bal in de bezoekende zestien en vond een gaatje om de bal over de doelman in de verste hoek te stiften. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Bij de start van de tweede helft behield KVK de bovenhand en creƫerde het opnieuw enkele kansen. Het was opnieuw Prez die voor een doelpunt zorgde: hij passeerde een aantal bezoekende verdedigers en krulde de bal enig mooi met de linker in de verste hoek.

KVK bleef drukken en bijna stond het 3-0: Hohxha trapte vanop twintig meter staalhard tegen de dwarsligger. Maar dat was slechts uitstel. Niet veel later kreeg hij de bal net buiten de zestien en legde hij hem mooi in het hoekje: 3-0 en de schaapjes op het droge, zo leek.

Maar niets was minder waar. Plots viel er aan de overkant een doelpunt uit de lucht. het doelpunt werkte inspirerend voor de bezoekers en verlammend voor KVK. We kwam niet meer tot voetballen en werden weggedrukt door Zulte-Waregem. In de slotminuten zorgde Essevee met een plaatsbal voor de 3-2. Verder kwam het echter niet meer. Een verdiende overwinning voor onze beloften die na de overwinning in Eupen de play-offs starten met 6 op 6!