Jong KVK wint van rode lantaarn

Matchreport

Na overwinningen tegen Zulte-Waregem en Eupen, waren de Kanaries uit Sint-Truiden aan de beurt. STVV staat laatste in het klassement terwijl onze beloften een mooie tweede plaats bekleden. Maar deze waardeverhoudingen waren niet te zien op het veld...

Onze beloften stonden met vier A-kernspelers aan de aftrap, terwijl bij STVV maar liefst 7 profs de selectie haalden. En dat verschil was meteen merkbaar. Deman was na acht minuten een eerste keer geklopt, maar Rougeaux was goed gevolgd en haalde de bal nog van de lijn.  Deze waarschuwing schudde jong KVK wakker. Prez dribbelde zich een weg door de zestien, vond Trioen maar die besloot op de keeper. Op de corner die daarop volgde schoot Ivanof maar net over. Kortrijk dreigde via Jodts, Prez en Ivanof maar de Truiense keeper stond telkens pal. De limburgers konder er maar weinig tegenover zetten. KVK schrikte wel even op toen een Limburgse voorzet zomaar tegen de paal waaide. Prez kwam ook de paal tegen nadat hij zich een weg baande door de verdediging. Jodts probeerde daarna nog via een vrije trap de 1-0 op het bord te zetten maar zijn bal vloog langs de verkeerde kant van de paal.

Onze jong kerels kwamen het scherpst uit de kleedkamer. Jodts vond Toualy die in zijn duivels ontbond in de zestien en in twee instanties binnentikte. Daarna schakelde Kortrijk over in een solide organisatie en liet de bal aan STVV.  Enkel een gekraakt schot een kwartier voor tijd zorgde voor grote dreiging. Opnieuw was Deman geklopt, maar het was opnieuw Rougeaux die de bal van de lijn keerde. De keeper van Sint-Truiden kon ei zo na nog gelijkmaken toen hij was meegekomen voor de corner van de laatste kans, maar zijn kopbal zeilde gelukkig over.

Met de overwinning tegen Sint-Truiden, halen onze beloften 9 op 9. Een lijn die ze zeker willen doortrekken naar volgende week, dan geven ze Waasland Beveren partij.

 

Speelden voor KV Kortrijk:

Deman – Rougeaux – Camara – Verhelst – Jodts – Lanckman – Toualy (’78 Timmerman) – Deconinck – Trioen (’69 Belgacem) – Ivanof (’45 Maelfait) – Prez (’86 Van Den Bossche)