Jong KVK blijft ongeslagen in play-off 2

Matchreport

Onze youngsters namen het gisterenavond op tegen de Carolo’s uit Charleroi. Kortrijk wilde de positieve lijn doortrekken na de derbyzege tegen Zulte-Waregem en het gelijkspel op Moeskroen. Bij KVK stonden Galens, Kovacevic, Pupe, Atal, Hoxha, Ivanof en nieuwkomer Palmer-Brown van de A-kern aan de aftrap, Charleroi had Celestine en Rodes twee profs in hun rangen.

De eerste helft werd een lange studieronde. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe. Toch werd het een paar keer warm aan beide kanten. Atal kon net niet binnentikken toen Hoxha de bal voor doel legde. Prez haalde uit vanuit de tweede lijn maar de keeper kon makkelijk de netten schoon houden. Opnieuw zette Atal een aanval op via Prez en zocht en vond Hoxha, maar die schoot de bal op de sterke doelman van Charleroi.

Galens etaleerde zijn vorm. Hij ranselde maar net een voorzet uit zijn doel en moest de bal ontzetten toen de spits alleen naar doel stormde. Prez kwam kort voor rust nog dicht bij de 1-0 maar raakte de paal, 0-0 dus.

Billijk gelijkspel

Dat beide ploegen op zoek gingen naar de drie punten werd al snel duidelijk. Galens haalde de bal maar net uit de winkelhaak op een corner van de zebra’s en kwam perfect uit toen de spits van Charleroi alleen voor doel werd gezet, terwijl Hoxha zijn plaatsbal maar net naast zag gaan. Kortrijk dreigde via Atal, Hoxha en Ivanof maar de goal viel aan de overkant. Een voorzet kwam via een Kortrijkse verdediger in doel terecht 0-1.

Jong KVK  was niet van slag en duwde het gaspedaal in. Het dreigde via Jodts en Ivanof. Het was uiteindelijk via Ivanof dat het langszij kwam. Ivanof haalde uit vanuit de tweede lijn op een corner en zag zijn bal door een pak benen binnengaan, 1-1. Kortrijk ging op zijn elan verder en kwam nog dichtbij de overwinning maar Atal zag de 2-1 uiteenspatten op de paal. Een billijk gelijkspel dus voor onze jonge Kerels, die ongeslagen blijven in play-off 2.

Speelden voor Kortrijk:

Galens – Kovacevic (’45 Henne) – Pupe – Lauwrensens (’82 Coppens) – Lanckman – Atal – Jodts – Hoxha – Ivanof – Prez (’66 Vandenabeele) – Palmer-Brown (’59 De Vos)

Goals: ’88 Ivanof