Jeugdcompetitie 2017-2018

Nieuws

Gisterennamiddag ontvingen we naar aanleiding van het behalen van onze jeugdlicentie de reeksindeling voor de elite jeugdcompetities. Net zoals in het afgelopen seizoen zullen we in de jaargang 2017-2018 aantreden in de B-reeks.

De Belgische profclubs werden in het kader van de jeugdlicentie doorgelicht op vlak van salarismassa, omkadering, infrastructuur en doorstroming.

De punten waar we vorig jaar erg hoog op scoorden (zijnde salarismassa en omkadering) zijn ook dit jaar de punten waarbij we tot de beste van de klas behoren.

Wat betreft infrastructuur en doorstroming is er ruimte tot verbetering. Al oogt de toekomst zeker rooskleurig: op vlak van doorstroming zullen de stappen die we momenteel zetten (derde doelman Arne Galens komt uit de eigen jeugdopleiding, Tyron Ivanof en Medjon Hoxha tekenden een profcontract en tijdens de voorbereiding van volgend seizoen starten 4 beloften aan het seizoen met de A-kern) de komende jaren renderen onder de vorm van punten voor de licentie waardoor we onze score zeker verder zullen opkrikken. Gezien KV Kortrijk een erg jonge jeugdopleiding heeft (volledige herstart in 2012) in het niet meer dan normaal dat de doorstroming van jongeren naar het eerste elftal wat tijd in beslag neemt.

Tijdens een recent bezoek aan de KVK Jeugdacademie loofde bondscoach Roberto Martínez onze manier van werken en onze opleidingsvisie. De bondscoach vertrouwde ons toe dat het niet lang zal duren vooraleer we hier verder de vruchten van plukken. Dit sterkt onze overtuiging dat de ingeslagen weg de juiste is.

Daarnaast blijft KV Kortrijk ijveren voor een meer inhoudelijk licentiesysteem waarbij clubs worden beoordeeld op basis van de kwaliteit die ze leveren. KV Kortrijk slaagt er ongetwijfeld in om een sterke jeugdopleiding aan te bieden waarbij het spelplezier en de totaalontwikkeling van de jeugdspelers centraal staat. Onze jeugdacademie fungeert als een sterke, standvastige en verantwoordelijke opleiding waar spelers zich thuis voelen. Cruciaal bij dit gegeven is de individuele benadering die onze staf – zowel op sportief als extra-sportief gebied - voorziet voor elke jeugdspeler.

Net als de indeling in de B-reeks motiveren de woorden van Roberto Martinez ons om nog harder te werken en de begeleiding van onze spelers verder te optimaliseren. Ook volgend jaar zetten we verdere stappen in de begeleiding met de aanwervingen van een extra fulltime trainer en een fulltime jeugdmedewerker. Ook dit zal onze score voor de licentie van volgend jaar ten goede komen. 

Opvallend dit jaar is dat de tweede elitereeks slechts 9 clubs zal tellen aangezien niet alle profclubs een licentie hebben bemachtigd. Dit creëert voor ons meer vrijheid om onze jeugdspelers volgend jaar ook in aanraking te laten komen met speelstijlen uit andere landen.

Concreet heeft dit volgende gevolgen:

U9 en U10: geen wijzigingen in vergelijking met dit jaar

U11-U19: spelen in een competitie met Antwerp, Beerschot, Cercle Brugge, KV Oostende, Moeskroen, Waasland-Beveren, SK Lierse en Eupen

Beloften: geen wijzigingen

KV Kortrijk gaat enthousiast verder op de ingeslagen weg en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ook tijdens het komende seizoen maken wij van de sportieve ontwikkeling en het welzijn van onze jeugdspelers een absolute prioriteit.