Een groot succes op alle vlakken!

Nieuws

In de jeugdacademie van KV Kortrijk gaat het op jonge leeftijd niet om de resultaten. It’s all about the player, maar ook het sociaal engagement van de jeugdwerking is van belang.

Afgelopen weekend ging de 5e editie van Levensloop door aan de Diksmuidekaai in Kortrijk. Jong KV Kortrijk kon hierbij niet ontbreken. Gelegenheidscaptain Kurt Jonckheere was na afloop zeer tevreden over de opkomst en over het opgehaalde bedrag.

“KV Kortrijk is een ploeg met naam en faam” vertelt Kurt. “Het is dus logisch dat je ook toont dat je sociaal geëngageerd bent. Toen we dat dit jaar bij de ouderraad polsten, voelden we al dat het leefde. Het was eigenlijk heel vreemd dat er nog niks gebeurde.”

“Lopen past bovendien in het plaatje. Vroeger liepen we bij Levensloop gewoon mee, maar nu wilden we iets meer”, aldus de teamcaptain. “We willen meer sensibiliseren. Iedereen wordt ermee geconfronteerd op één of andere manier. Omdat het niet ver van ons bed is, zijn veel ouders mee op de kar gesprongen. We hebben een team ingeschreven en veel spelers stonden ervoor open. Ze hadden er zin in.”

Kurt vindt het belangrijk dat er dit jaar met de club ook een standje met eten en drank voorzien was. “Dat laat ons toe om tussen de andere standen deel te nemen aan het sociaal gebeuren”, vertelt hij. “De winst die hier uit voortgekomen is, hebben we eveneens gedoneerd. In totaal hebben we afgelopen weekend meer dan 6 000 Euro voor het goede doel opgehaald. Dat is ver boven de verwachtingen.”

“Op enkele geblesseerde spelers na, heeft iedereen zich ingeschreven”, laat hij nog weten. “En ik was enorm verbaasd om te zien dat iedereen die zich had ingeschreven, ook effectief gekomen is. Er zijn spelers die van heel ver gekomen zijn en er zijn veel ouders die deelgenomen hebben. Het is leuk om te zien dat zowel het aspect van de inschrijvingen als het financieel aspect geslaagd zijn.”

Naar de toekomst toe wordt er bekeken hoe er verder kan gegaan worden op deze weg: via Levensloop of via andere projecten. Het gaat echter niet enkel over geld inzamelen. Het is voor de jeugdacademie van KV Kortrijk ook belangrijk dat er een bepaalde sensibilisering kan gebeuren.

“De spelers hier zijn begenadigd met veel talent en ze hebben geluk om hier te kunnen spelen”, gaat Kurt verder. “Het logo van KV Kortrijk zorgt ook voor een zekere uitstraling. Het is dan niet meer dan normaal dat deze spelers ook op sociaal vlak iets gaan betekenen. Het pedagogische aspect is daarbij van belang.”

“Met de beperkte middelen die we hier hebben, kunnen we veel doen”, besluit hij. “De omstandigheden waren moeilijk afgelopen weekend. Door weer en wind lopen, maar iedereen heeft dat met de glimlach en met veel plezier gedaan. Het is een enthousiaste bende en iedereen verdient een dikke pluim.”

KVK Jeugdacademie steunt Levenlsoop