Club Brugge wint van onze beloften

Nieuws

Maandagavond waren onze beloften te gast op Schiervelde om daar de uitwedstrijd tegen Club Brugge te spelen.

Jong KVK mocht het beloftenelftal van Club Brugge partij geven in Roeselare op Schiervelde!

De grasmat lag er prachtig bij en de tegenstander had zich de laatste weken laten opmerken met puike prestaties in het tornooi van Viareggio en een monsterscore in de halve finale van de beker van België: 6 – 1 tegen KV Mechelen.

Gedurende de ganse partij was KVK echter niet onder de indruk van de tegenstander, het speelde vrank en vrij, dwong de meeste kansen af en had het betere van het spel gedurende het grootste deel van de partij! Helaas krijgt het beste paard niet altijd de haver en dat was exact wat gisteren gebeurde! KVK was niet efficiënt genoeg en / of botste op een heel sterke thuisdoelman en de thuisploeg had aan 2 kansen genoeg om 2 maal tot scoren te komen!

De partij ging verschroeiend van start en KVK toonde onmiddellijk dat het niet gekomen was om zich in te graven! Het speelde met een open vizier en was heel vaak op de helft van de tegenstander te vinden! Helaas stond KVK bij de eerste tegenprik een onnodige strafschop toe! Mickey Seys haalde een tegenstander onderuit in de 16-meter met een strafschop als gevolg. Sluipschutter Brodic knalde de bal via de paal binnen!

KVK bleef niet bij de pakken zitten en nam de partij nu helemaal in handen. Het combineerde vlot, vond goed de vrije ruimtes en varieerde tussen spelen door het centrum en langs de flanken! Dit resulteerde nog voor de rust in 4 grote kansen! Maar zowel Hoxha, Rushiti en tot 2-maal toe Sarr slaagden er niet in om de doelman te verschalken! Vooral de actie waarbij Francotte eerst de volledige rechterflank afdweilde en daarna Sarr bediende was om vingers en duimen van af te likken.

Daarnaast waren er nog een aantal fases waarbij mits iets meer scherpte in de 16 zeker en vast meer mogelijk was! Club kwam niet verder dan 2 afstandsschoten die ruim naast gingen! KVK ging zo met een onverdiende achterstand rusten, maar schoot in het begin van de tweede helft opnieuw bliksemsnel uit de startblokken. Dit resulteerde in een fantastische aanval waarbij de bal op links bij Gjoka terecht kwam, hij passeerde zijn tegenstander en krulde de bal heerlijk voorbij de doelman, helaas stond de dwarsligger in de weg!

KVK bleef de Bruggelingen onder druk zetten en na ongeveer 55 minuten spelen leek Rushiti alleen op weg naar de doelman. Hij werd echter door een verdediger onderuit gehaald net voor de 16. De logische rode kaart was het gevolg. De snoeiharde vrije trap van Sarr die daarop volgde ging net aan de verkeerde kant van de paal buiten! Het feit dat de tegenstander nu met 10 was, maakte het er echter niet gemakkelijker op voor KVK. Blauw-zwart trok nu een dubbele gordel op voor de eigen 16 en speculeerde louter nog op de counter.

Toch kreeg KVK al snel weer een uitstekende kans! Een prachtig vluchtshot van Rushiti werd door doelman Teunkens echter opnieuw knap gepareerd! En toen gebeurde waar Club op speculeerde: een cross van Pupe werd onderschept, vliegensvlug werd Brodic gelanceerd, die nam de bal heerlijk mee en lobde over de uitgekomen Seys in doel: 2 – 0 tegen de gang van het spel in!

KVK bleef ondanks de achterstand echter vooruit trekken! Een kopbal van Sarr werd opnieuw knap door de doelman gepareerd en op een schitterende voorzet van De Smul kwamen 2 KVK’ers net een voetje tekort!

KVK ging uiteindelijk eervol ten onder met 2-0. 

Toch alweer een mooie prestatie in play-off 1 van Jong KVK dat reeds bij meerdere gelegenheden toonde dat het zich kan meten met de sterkste tegenstanders in deze reeks en dat het dus vast en zeker zijn plaats in deze play-off 1 verdiend heeft!

Deze prestatie vraagt volgende week maandag om bevestiging. Dan kijkt men Standard in de ogen op Stade!

Seys M, Francotte, Deceuninck, Pupe, De Smul, Ivanof M (82’ Jodts), Stojanevic (65’ Lingier), Sarr, Hoxha, Gjoka (70’Couckuyt), Rushiti (70’ Amelhaf).