Bezoek te Luik

Nieuws

Vorige week moesten onze beloften op bezoek naar Standard. Lees hier het wedstrijdverslag!

Onze beloften gingen vol aan de bak tegen Standard de Liège. Er werd gezocht naar eerherstel na de nederlagen tegen Racing Genk en Club Brugge. Tyron Ivanov zat opnieuw in de selectie na een blessure en met Chevalier, Stojanovic, De Smul, Rougeaux en Kovacevic stonden er vijf A-kernspelers in de basis.

Dat onze kerels opnieuw punten wilden rapen werd al snel duidelijk. Jodts werd diep gestuurd via Chevalier maar kon niet afwerken. Ook Gjoka en Lingier dreigden maar scoorden niet. De weinige kansen die Standard bijeen voetbalde draaiden telkens op niks uit. Gjoka en Chevalier vonden elkaar goed in de eerste helft. Chevalier werd diep gestuurd maar zijn schot ging in corner. Bij die corner kwam de afvallende bal bij Gjoka maar die besloot over.

Kortrijk maakte de wedstrijd hard en werd daarvoor in de 32ste minuut beloond. Francotte dweilde zijn flank af, zette voor en het was Stojanovic die afwerkte en de kerels verdiend op voorsprong zette. Er kwamen nog kansen via Francotte en Chevalier maar we gingen rusten met 1-0 op het bord.

Beide teams kwamen gretig uit de kleedkamer. Maar kansen kwamen er enkel van Kortrijkse zijde. Stojanovic en Gjoka konden besluiten op doel maar misten. Zoals het vaak gaat in het voetbal valt de goal dan aan de overzijde. Jammer genoeg waren het er twee op korte tijd. Standard maakt gelijk op corner en nam de voorsprong toen Galens de bal niet uit doel geranseld kreeg. 1-2, twee kansen, twee goals, maar onze beloften zochten naar de gelijkmaker en vonden die in minuut 75. Chevalier werd diepgestuurd, speelde de keeper om en schoof de bal enig mooi binnen in doel, 2-2. Money-time was gestart maar beide teams kwamen niet meer tot scoren ondanks de heroptreding van Ivanov en de inbreng van Amelhaf.

2-2 was dan ook de eindstand, een gelijkspel om zich aan op te trekken en terug vol moed voor te bereiden voor de wedstrijd in en tegen Lokeren.

Speelden voor Kortrijk:

Galens, Francotte, Rougeaux, Pupe, De Smul (’90 geel), Kovacevic (’51 geel), Lingier (’67 Ivanov), Jodts (’88 Amelhaf), Chevalier, Stojanovic en Gjoka