Beloften winnen spannende pot voetbal

Matchreport

Onze Jonge Kerels namen het maandagavond thuis op tegen Eupen. De bezoekers uit de Oostkantons stonden met één A-kernspeler aan de aftrap, terwijl KVK met een volledige beloftenploeg speelde. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in een 5-2 overwinning voor Kortrijk. Volgende maandag om 19u30 ontvangen de beloften thuis KV Oostende voor een bekerduel.

Dat beide teams gebrand waren op de overwinning was al van in het begin duidelijk. Het tempo lag enorm hoog maar beide teams konden geen grote kansen bijeen voetballen. De eerste kans voor Eupen ging nipt naast, maar voor de Kerels was het wel meteen raak. Prez tikte de 1-0 binnen op aangeven van Budde. Direct het signaal voor Kortrijk om door te drukken. Er werd gedreigd via Prez, Amelhaf en Coppens, maar scoren lukte niet.

Eupen kwam steeds gevaarlijker opzetten en kon dreigen op vrije trap. Nauwelijks één minuut later wist Eupen de 1-1 gelijkmaker te scoren. De Oostkantonners drukten door maar onze jongens doorstonden telkens de aanvalsgolven van de bezoekers. Prez kon KVK bijna terug op voorsprong zetten, maar kwam net een teen te kort. Doelman Dos Santos stond goed op te letten want hij pareerde een corner maar net uit doel. Een klassredding hield de 1-1 op het bord. Meteen ook de ruststand.

Knotsgekke tweede helft

Onze beloften kwamen het best uit de kleedkamer en dreigden via De Vos, Jodts en Lanckman. Eupen zette er niet veel tegenover, al kreeg het wel een kans via Elharrak. Nog geen minuut later kreeg KVK een strafschop na handspel in de 16. Prez wist de strafschop knap te benutten en zette KVK op een 2-1 voorsprong.

Eupen kwam echter al direct met een antwoord door de 2-2 te scoren na een carambole in de zestien waarbij de bal eerst drie maal van de lijn werd gehaald. Een minuut nadien was het opnieuw feest aan Kortrijkse zijde. Houssane werkte af, 3-2. Eupen verloor Karatas met een rode kaart en Kortrijk speelde nadien de wedstrijd goed uit door aan 100% af te werken. Budde kopte de 4-2 in twee tijden binnen en Pupe zette het 5-2 eindresultaat op het bord na een corner van Prez. 

Een opsteker dus voor onze beloften, die volgende maandag om 19u30 een bekerwedstrijd spelen in Kortrijk tegen Oostende.

Speelden voor Kortrijk:
Dos Santos, Budde, Desmet, Pupe, Lauwrensens, Lanckman (’84 De Doncker), De Vos (’60 Seys), Jodts, Amelhaf (’60 Vandenabeele), Coppens (’50 Houssane) en Prez.

Doelpunten: Prez (’15 en ’71), Houssane (’73), Budde (’82), Pupe (’85)

 

 

 

Verslag: AVDP