Beloften winnen oefenpot tegen Mandel United

Nieuws

Gisterenavond stond er voor onze beloften een oefenwedstrijd op het programma. KVK gaf de beloften van Mandel United partij in een uitgeregende derby. Kortrijk trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-2. Volgende week staat er opnieuw een competitiewedstrijd op het menu. De beloften maken dan de verplaatsing naar Gent.

Onze beloften namen de beste start. Prez, Van Mol en Amelhaf kwamen al snel dichtbij de 1-0, maar afwerken lukte niet. Kortrijk duwde door en dreigde via Maelfait, Prez, Van Mol en Lauwrensens. Mandel United kon er niet veel tegenover zetten. Enkel een lob van Phyfferoen bedreigde keeper Martens maar die poging ging evenwel naast. KVK nam de wedstrijd verder in handen en kon een eerste keer scoren. Timmerman kreeg de bal via Prez bij Lauwrensens en die kon de 1-0 binnentikken. Kortrijk kon zijn voorsprong al snel verdubbelen via Amelhaf (2-0). Niet veel later kon hij zijn tweede van de avond noteren. Via Henne en Prez kwam de bal bij Amelhaf, die zich vrij kapte en de 3-0 ruststand binnenschoof. Mandel United kwam nog dicht bij de 3-1 maar keeper Martens kon de doorgebroken Maes nog op tijd afstoppen.

Gelijkopgaande tweede helft

Mandel United wilde zich toch tonen tegen onze beloften en kwam scherp uit de kleedkamer. Vermeulen miste onbegrijpelijk en Phyfferoen besloot op de keeper. Kortrijk liet begaan en kon toch enkele keren tegenprikken via Houssane. Mandel nam het initiatief en dat werd beloond. Na een miscommunicatie in de Kortrijk-verdediging kon Phyfferoen de 3-1 binnentrappen vanuit de tweede lijn. Onze beloften waren wakker geschud en namen de wedstrijd opnieuw in handen. Prez, Timmerman en alweer Prez dreigden maar er werd niet afgewerkt. Mandel United prikte af  en toe tegen en kon via een knal in de winkelhaak de stand op 3-2 zetten. KVK kwam in het slotkwartier nog dichtbij de 4-2. Een vrije trap van Jodts viel maar net naast het doel en Lanckman kon net niet afwerken op aangeven diezelfde Jodts. Zandvliet zijn schot ging dan weer net naast de paal. Bijna zat het venijn nog in de staart: Maes kwam alleen voor doel maar Martens kon de 3-3 vermijden. Al bij al een spannende oefenpot, die eindigde een 3-2 zege voor onze beloften.

Opstelling KVK:

Eerste uur: Martens, Van Mol, Henne (’45 Houssane), Desmet, Lauwrensens, Nalli, Timmerman, Lanckman, Amelhaf, Maelfait en Prez
Laatste half uur: Martens, Van Mol, Desmet (’75 Lauwrensens), Nalli, Timmerman (’75 Lanckman), Prez (’75 Maelfait), Houssane, De Doncker, Zandvliet, Jodts  en Coppens

Doelpunten KVK: 1-0 Lauwrensens, 2-0 en 3-0 Amelhaf