Beloften verpletteren Zulte-Waregem in derby

Matchreport

Het veld van Sparta Petegem was het decor van de derde derby van het seizoen in de beloftencompetitie. In de twee vorige onderlinge duels trok Jong KVK aan het langste eind.

Het veld van Sparta Petegem was door de wedstrijd van zondag 18 maart (Petegem, leider in tweede amateur, speelde 1-1 gelijk tegen Rupel Boom)  niet in optimale staat en daar had het tempo in de wedstrijd wat onder te lijden. KVK nam meteen het heft in handen en kwam al snel op voorsprong. Gantois legde een gemeten voorzet op het hoofd van Hoxha die de 0-1 binnenkopte. De vlotte combinaties bleven te vaak steken in de grasmat waardoor onze jongens niet hun geliefkoosde spelletje konden spelen. Jong KVK bleef wel dreigen met kansen voor Gantois, Maelfait, Prez en Hoxha. De thuisgoalie hield zijn ploeg in de wedstrijd. Zulte-Waregem kon hier maar weinig tegenover zetten. De enige kans van de eerste helft werd door Zaroury naast getrapt.

Een zelfde spelbeeld in de tweede helft die getypeerd werd door heel wat slordigheden. Het was opnieuw KVK dat voor de meeste dreiging zorgde. Prez kwam de 16 meter binnen, ging doelman Willocq voorbij en die trok aan de noodrem: strafschop. Een kolfje naar de hand van Hoxha die de strafschop onder Willocq binnenschoof. Niet veel later was het opnieuw raak, Hoxha duwde met een subtiel tikje het leer in doel. KVK bleef op zijn elan doorgaan. Nadat Hoxha eerst nog zijn 4e gekeerd zag door de doelman, trapte hij dan toch de 0-4 binnen. En de honger was nog niet over: achtereenvolgens Hoxha, Maelfait en Trioen kregen nog uitgelezen kansen om de score hoger te doen oplopen, maar de 0-4 eindstand bleef op het bord. In de slotfase mocht de jonge Vandevoorde nog debuteren.

Voor KVK speelden: Martens, De Vos (78' Vandevoorde), Henne (46' Desmet), Pupe, Lauwrensens, Nalli, Maelfait, Jodts (70' Lanckman), Hoxha, Prez en Gantois (61' Trioen)