Beloften verliezen felbevochten duel tegen Moeskroen

Matchreport

Onze beloften waren erop gebrand om een vervolg te breien aan hun sterke prestatie van vorige week op het veld van leider Standard (1-1). Helaas was Moeskroen nipt te sterk na een spannende wedstrijd (1-2) Volgende week wacht STVV.

Kortrijk begon het sterkst aan de wedstrijd. Er kon meteen worden gedreigd via Lanckman, Vandenabeele en Prez maar deze pogingen gingen naast het doelkader. De bezoekers konden er initieel weinig tegenover zetten, al werd wel een Moeskroens doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel.

De Jonge Kerels bleven de aanvalsgolven opstapelen. Prez haalde uit bij een vrije trap en Budde deed dit van op afstand, maar beide pogingen gingen nipt naast. Moeskroen dreigde nog via een carambole na een vrije trap maar de treffer viel aan de overkant. Een vrije trap van Prez raakte tot bij Dewaegemaeker die van dichtbij binnenkopte. 1-0 was meteen ook de ruststand. 

Jammerlijk einde na gelijk opgaande tweede helft

Onze jonge beloftenploeg kwam sterk uit de kleedkamer en aasde op een tweede doelpunt. Prez miste op een haar na en een schot van Houssane werd afgeblokt. Helaas viel het doelpunt aan de overzijde toen Debaisieux de 1-1 gelijkmaker wist te scoren. Moeskroen begon nadien bevrijd te spelen en kreeg kansen via Debaisieux en Lefebvre, maar doelman Galens stond attent te spelen.

Kortrijk kon er maar nadien niet veel tegenover zetten en moest nog een tweede goal slikken na een ingestudeerde corner. Kortrijk probeerde nog de gelijkmaker te zoeken via Lanckman, Prez, Houssane en Budde, maar het mocht niet meer baten. Een kleine opdoffer na een degelijke wedstrijd van onze beloften. Volgende week staat de verplaatsing naar Sint-Truiden op het programma.

Speelden voor KV Kortrijk: 
Galens, De Vos (87’ Balcaen), Budde, Desmet, Lauwrensens, Lanckman, Timmerman, Houssane, Vandenabeele (61’ Amelhaf), Prez en Dewaegemaeker (76’ Trioen)

Doelpunt KVK: 45’ Dewaegemaeker