Beloften verliezen doorregende derby

Matchreport

Gisterenavond stond voor de beloften de West-Vlaamse derby tegen Club Brugge op het programma. Bij KV Kortrijk stond enkel Galens van de A-kern op het wedstrijdblad, terwijl Club met drie A-kernspelers aan de aftrap kwam. Onze jonge beloftenploeg moest na een doelpuntrijke wedstrijd het onderspit delven. Volgende week wacht Sporting Lokeren.

Onze Jonge Kerels begonnen het best aan de wedstrijd. Dewaegemaeker zette voor op Coppens maar die zag zijn omhaal nipt naast gaan. Lanckman en opnieuw Dewaegemaeker dreigden nog van ver, maar konden telkens niet in doel besluiten. Achterin stond Kortrijk secuur te verdedigen. Galens hield een paar keer knap zijn netten schoon en Budde ruimde enkele ballen op.

Club Brugge begon daarna door te drukken en dat resulteerde in een voorsprong toen een afvallende bal werd binnen gewerkt (0-1). De reactie van KVK liet niet op zich wachten: Prez scoorde ei zo na via een vrije trap, maar de bezoekende keeper ranselde de bal knap uit de kruising. De kans daarop was het wel raak. Lauwrensens zette voor en Dewaegemaeker duwde de bal net over de keeper, 1-1. Meteen ook de ruststand.

Veel aanvalsspel in doelpuntrijke tweede helft

Onze beloften kwamen het scherpst uit de kleedkamer, maar grote kansen bleven uit. Het was Club die weer op voorsprong kwam via een ongelukkige penalty en kort daar na direct de 1-3 na geharrewar in de zestien. Prez kon echter milderen via strafschop, 2-3. Het moment voor Kortrijk om de gashendel nog wat dieper in te duwen. Er werd gedreigd via Prez, Houssane, Jodst en Coppens maar telkens stond er een Bruggeling in de weg.

Club Brugge had tussen de Kortrijkse aanvalsgolven door hun voorsprong al aangedikt tot 2-5. Henne, Belgacem en Houssane probeerden nog te milderen, maar het was Club Brugge dat aan 100% afwerkte. Uiteindelijk was 2-8 het te zwaar eindverdict. Ondanks de vele kansen bleek Club Brugge een maat te groot voor onze beloften. Volgende week trekken de beloften naar Sporting Lokeren voor een nieuwe competitiewedstrijd.

 

Speelden voor Kortrijk:

Galens, De Vos, Budde, Desmet (’54 Henne), Lauwrensens (’75 Nalli), Houssane , Lanckman, Jodts, Dewaegemaeker (’59 Amelhaf), Coppens en Prez (’82 Belgacem)

 

Doelpunten KV Kortrijk: ’38 Dewaegemaeker en ’55 Prez