Beloften trekken aan kortste eind tegen veerkrachtig Cercle

Matchreport

Onze beloften speelden gisteren hun tweede poulewedstrijd voor de Beker van België voor beloften. Na een eerder gelijkspel op Deinze, moesten de Jonge Kerels gisteren nipt de duimen leggen tegen een veerkrachtig Cercle Brugge (2-3). De laatste poulematch voor de beker is een thuiswedstrijd tegen KV Oostende op maandag 9 oktober.

Onze beloften begonnen enthousiast en scherp aan de match. Prez en Dewaegemaeker dreigden, maar hun schoten gingen telkens naast. Cercle Brugge startte echter ook fel, waardoor het goed op en neer ging. Lauwrensens kwam dicht bij een doelpunt maar hij stuitte op de bezoekende doelman. Ook De Vos scoorde ei zo na: hij poeierde een afvallende bal maar net naast doel.

 

Kortrijk kreeg gaandeweg steeds meer overwicht en dat resulteerde al snel in een goal toen Prez de keeper wist te lobben (1-0). Het moment voor KVK om het gaspedaal verder in te duwen. Cercle was onder de indruk en moest binnen de drie minuten een tweede goal incasseren. Via De Vos en Lauwrensens kwam de bal bij Hochepied en die duwde de 2-0 tegen het net. Cercle liet de moed niet zakken en drukte meteen door. Na wat geharrewar voor het Kortrijkse doel scoorde Cercle Brugge de 2-1 ruststand.

 

Spannende tweede helft

 

Cercle kwam het best uit de kleedkamer en kon vrijwel meteen de 2-2 maken via een knap schot. Het spel ging nadien verder vlot op en neer. Cercle drong aan, maar mede dankzij onze sterke defensie bleef de 2-2 op het bord staan. Langs KVK-zijde was er dreiging via Dewaegemaeker, Seys en Lauwrensens, maar Cercle bleef overeind. Het venijn zat echter in de staart: Cercle had het laatste woord met de 2-3 kort voor affluiten. Volgende maand spelen onze beloften opnieuw voor de beker (thuis tegen KV Oostende), terwijl ze maandag naar Mechelen trekken voor een competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (20u00).

 

Speelden voor KV Kortrijk:

 

Martens, De Vos, Van Mol, Desmet, Seys, Nalli (’45 Jodts), Prez (’81 Balcaen), Lanckman (’59 Deconinck), Dewaegemaeker, Hochepied (’52 Coppens) en Lauwrensens

 

Doelpunten: ’30 Prez – ’33 Hochepied

 

Onze beloften kwamen in de eerste helft 2-0 voor. (Foto: Didier Martens)

Cercle scoorde kort voor affluiten de winnende treffer. (Foto: Didier Martens)

(verslag: AVDP/NV)