Beloften komen te kort tegen een ervaren Sint Truiden

Matchreport

In de beloftencompetitie namen de jonge kerels het op tegen Sint Truiden. Kortrijk telde 1 punt minder dan de kanaries in play off 2. Met Galens, Pupe, Ivanof en Hoxha stonden er 4 A-kernspelers in de basis bij KVK. Sint Truiden kwam met heel wat ervaren spelers aan de aftrap. Met Bezus, Boli, Acolatse, Ayala, Gueye, Bourard, Opdenakker, Schevenels en Abrahams stonden er 9 profs op het wedstrijdblad.

Het openingskwartier verliep anders dan gehoopt. Na enkele minuten kreeg Sint Truiden een strafschop die werd omgezet door Bezus. Enkele minuten later was er een miscommunicatie in de Kortrijkse verdediging. De bal werd te kort terug gespeeld op Galens, Boli reageerde sneller dan de anderen en omspeelde de keeper: 2-0. Na een paar kleine kansjes voor KVK via Vandenabeele en Hoxha, was het na zo’n 25 minuten opnieuw raak voor STVV. Gueye probeerde Galens voorbij te gaan maar werd foutief gestopt, strafschop en 3-0 via Gueye zelf.
Kortrijk moest in de aanval trekken en kon net niet de 3-1 maken via een knap opgezette actie die uiteindelijk bij Vandenabeele belandde, die iets te veel tijd nodig had in de 16 om af te ronden. Onze youngsters wouden het tij keren en Hoxha bracht de bal na een knappe actie voor doel waar Pupe de bal kon binnentikken: 3-1 na 36 minuten. Dat was meteen ook de ruststand.
Jong KVK moest een stuk gretiger uit de kleedkamer komen om nog iets te forceren. Maar het mocht niet zijn, kort na de rust rondde Abrahams een knappe actie zelf af en zorgde voor de 4-1. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Ondanks de ruime achterstand probeerde KVK nog enkele acties op de mat te leggen, maar het kwam niet meer tot scoren.
Zowel de thuisploeg als de uitploeg kregen nog enkele kansen, maar de 4-1 eindstand lag al vast. Een leerrijke wedstrijd voor de jonge beloften die het onderspit moest delven tegen een ervaren ploeg.
Speelden voor KVK: Galens, Devos, Van Mol (45’ Lauwrensens), Pupe, Henne, Lanckman, Jodts, Maelfait (73’ Prez), Ivanof, Hoxha (81’ Gantois), Vandenabeele (60’ Coppens)