Beloften knopen aan met de zege

Matchreport

De beloften knoopten gisteren weer aan met de zege tegen Waasland-Beveren. Nadat KVK in de eerste helft op voorsprong was gekomen, kwam Waasland-Beveren in het begin van de tweede helft op gelijke hoogte. Niet veel later zette Hoxha de 2-1 op het bord. In de slotfase kopte Prez mooi de 3-1 tegen de touwen.

Na twee uitnederlagen waren de KVK-youngsters gebrand op een goede prestatie voor eigen publiek. Vanuit de A-kern sloten Galens, Pupe, Hoxha en Ivanof aan.

Na een korte studieronde nam KVK de wedstrijd duidelijk in handen. Dit leverde echter niet meteen uitgespeelde kansen op. De laatste pass liet het vaak afweten. Hoe verder de eerste helft vorderde, hoe groter de kansen werden. Eerst zette Vandenabeele de bal naast na een mooie combinatie, niet veel later kon Maelfait van kortbij niet besluiten. Ook Ivanof kreeg nog een uitstekende kans, maar zijn poging ging naast. Het was uiteindelijk Vandenabeele die de ban brak. Na een mooie combinatie benutte hij de voorzet van Lauwrensens. We gingen rusten bij een 1-0 stand.

KVK begon slap aan de tweede helft en dat werd meteen afgestraft. Luttele minuten na aftrappen stond de 1-1 op het bord. Waasland kwam een pak gretiger uit de kleedkamer en dat zorgde voor een evenwichtig begin van de tweede helft. Het was toch KVK dat opnieuw kon scoren. Hoxha legde een afvallende bal in het hoekje. KVK nam het spel opnieuw in handen, maar kon niet scoren: Ivanof ging alleen op doel af, maar werd neergehaald, Maelfait kreeg geel voor een vermeende schwalbe. Zo werd het toch nog een prangende slotfase, waarin Waasland-Beveren een aantal keer steriel kon dreigen. Tot Prez in de slotminuten een knappe voorzet van Nalli mooie in de verste hoek binnenknikte en de 3-1 eindcijfers op het scorebord zette.

Een verdiende overwinning voor onze beloften die het volgende week thuis opnemen tegen KAS Eupen.