Beloften halen uit op het veld van Charleroi

Matchreport

De beloften pakten gisteren uit met een sterke prestatie op het veld van Sporting Charleroi. De zebra's werden in eigen huis met 1-5 verslagen.

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld speelde jong KVK een zeer sterke partij. De thuisploeg startte gretig en KVK keek even de kat uit de boom. Bij de eerste tegenprik op het kwartier was het meteen raak. Verstraete lanceerde Kamara die iedereen achter zich liet en beheerst afwerkte.

De thuisploeg  was niet aangeslagen en bleef aanvallend voetballen, weliswaar zonder echte kansen af te dwingen. Op het halfuur schakelde KVK perfect om: via verschillende tussenstations ging het razendsnel naar Kamara die op snelheid de rechterflank afliep en met een gemeten voorzet Lallemand bediende. Die verlengde de bal knap tegen de touwen. 0-2 na een aanval uit het boekje.

KVK nam wat gas terug en na een kleine aarzeling in de defensie kon de thuisploeg de aansluitingstreffer scoren. 1-2 na 35 minuten en tevens ook de ruststand.

KVK begon furieus aan de tweede helft en ontnam de thuisploeg direct alle hoop. Al in minuut 46 strafte Kamara een foutje in de thuisdefensie af: 1-3. KVK hield de thuisploeg daarna in een wurggreep en na een knappe aanval kon Lallemand Vandewiele de 1-4 aanbieden! Na 50 minuten had KVK een comfortabele voorsprong.

Onze jongens hielden achterin alles op slot en blevenkansen afdwingen:  een sterk spelende Vandewiele liet zich opmerken met enkele knappe infiltraties maar hij kwam tot tweemaal toe net niet tot scoren. In de slotminuten kon Lallemand zijn tweede van de avond scoren! 1-5 in de 85ste minuut.

Een mooie overwinnining na een goede samenwerking tussen A-kernspelers en beloften.

KVK speelde met: Galens, Deceuninck, Couckuyt, Claeys, Ulens, Klaasen, Vandewiele (81’ Kaluanga), Verstraete (81’ Lingier), Attobrah ( 65’ Techel), Lallemand, Kamara (84’ Vanneste).