Beloften gaan strijdend ten onder

Nieuws

Afgelopen maandag verloren onze jonge kerels nipt van KAA Gent. Lees hier het verslag van de partij!

KVK stond voor een loodzware opdracht. Het diende AA Gent partij te geven! De ploeg die na de reguliere competitie bovenaan de rangschikking stond en waartegen in oktober kansloos verloren werd! Daarenboven blijft sterkhouder Tyron Ivanof nog enkele weken onbeschikbaar.

De bezoekers startten furieus aan de partij en KVK moest alle zeilen bijzetten om hen af te houden! KVK werkte hard maar moest de partij toch vooral ondergaan. Nochtans lagen er mogelijkheden in de omschakeling maar die werden te weinig benut! Enkel Amarildo Gjoka kon met enkele rushes de bezoekers af en toe aan de praat houden!

KVK hield een half uur stand maar kreeg dan toch de openingstreffer te slikken. Via een mooie combinatie op rechts kwam een jonge Buffalo alleen in de 16 en hij werkte beheerst af! KVK bleek niet aangeslagen maar moest nog voor de rust een tweede tegentreffer toestaan! Aan de basis hiervan lag een communicatiefout in de defensie! We gingen dus rusten met een 0 – 2 tussenstand.

Het was duidelijk dat de eerste helft beide ploegen reeds veel energie gekost had. KVK toonde in de tweede helft mentale weerbaarheid en hield de bezoekers steeds gemakkelijker af! Na de invalbeurt van Muhamet Rushiti begon KVK steeds meer en meer te dreigen! Medjon Hoxha werd mooi vrijgespeeld maar hij kon net niet afdrukken. KVK bleef vol overtuiging voor de aansluitingstreffer gaan en dit werd een kwartier voor het einde ook beloond. Lennert De Smul recupereerde mooi de bal, Rushiti bediende mooi Jarne Jodts en die had de perfecte assist in huis voor Tijl Vandenabeele die beheerste de bal tegen de netten duwde.

De bezoekers met Birger Verstraete 90 minuten op het veld werden nu nerveus en begonnen zowaar te panikeren. Toch werd het ei zo na 1 – 3 toen een mistasten in de defensie bijna werd afgestraft. Mickey Seys stond echter pal! KVK ging tijdens de laatste minuten verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er helaas niet meer! Ondanks de nederlaag heerst er toch vooral tevredenheid! Het is prachtig dat onze jongens dergelijke topwedstrijden kunnen afwerken! Het tempo en voetballende niveau ligt zeer hoog en dat zal de ontwikkeling van elke speler ten goede komen! Daarnaast toonde KVK vandaag mentale weerbaarheid en kon het dankzij karakter, mentaliteit, inzet de sterke bezoekers zowaar nog aan het wankelen brengen. Eigenlijk is dat een compliment op zich! Met dergelijke ingesteldheid is puntengewin in het verdere verloop van PO1 zeker nog mogelijk!

Speelden voor KVK:

Seys M, Francotte, Deceuninck, Pupe, De Smul, Daxhelet (70’ Jodts), Ivanof M, Hoxha (70’ Vandenabeele), Lingier, Gjoka, Amelhaf (65’ Rushiti).