Beloften bekronen goede wedstrijd met zege tegen Waasland-Beveren

Nieuws

Vier dagen na de gewonnen derby tegen Zulte-Waregem, stonden onze beloften alweer voor een nieuwe opdracht. Waasland-Beveren kwam op bezoek. Onze beloften trokken aan het langste eind na een felbevochten wedstrijd en wonnen met 4-2. Volgende dinsdag spelen de beloften om 19u30 vriendschappelijk op het veld van Westhoek.

Waasland-Beveren startte met zeven A-kern spelers terwijl Kortrijk met zes A-kern spelers aan de aftrap stond. De Waaslanders begonnen furieus aan de wedstrijd en dreigden via Myny en Mmaee maar er werd niet gescoord. Kortrijk nam daarna de wedstrijd in handen en kwam via Budkivskyi, Dewaegemaeker en Van Eenoo bijna tot scoren. Kort voor rust stak KVK nog eens de neus aan het venster. Via Makarenko kwam de bal bij Budkivskyi maar zijn omhaal ging net naast. Ondanks een kansrijke eerste helft, bleef het dus 0-0 bij de rust.

Teamtalk voor de wedstrijd (© Tony Decruyenaere).

 

KVK trekt aan langste eind in doelpuntrijke tweede helft

In de eerste helft vielen er dus geen doelpunten te noteren, maar de tweede helft werd een heus doelpuntenfestival. Na de koffie werd dan ook duidelijk dat beide ploegen gebrand waren op de zege. Prez kwam alleen voor doel maar kwam een teen tekort, terwijl Martens Kortrijk recht hield op een schot van Ndiaye. Onze Kerels kwamen dan toch een eerste keer op voorsprong via Budkivskyi. Hij zette een penalty feilloos om met een knappe panenka (1-0). Even later kwam Kortrijk met tien te staan na een rode kaart voor Nalli. Het sein voor Waasland-Beveren om het gaspedaal in te duwen. Het kwam tot een paar kansen maar doelman Martens hield zijn netten schoon. Budkivskyi diepte de score zelfs verder uit na een fout van de Waaslandse keeper (2-0) maar kort daarna wist Waasland-Beveren een penalty te benutten (2-1).

 

De Waaslanders gingen op zoek naar de gelijkmaker maar Hoxha dacht daar anders over. Zijn schot vanuit de tweede lijn verschalkte de Waaslandse doelman (3-1). Nog geen minuut later kon Waasland-Beveren alweer tegenscoren. Ndiaye kopte een corner in de hoek (3-2). Onze beloften controleerden nadien de wedstrijd en doorstonden de aanvalsgolven. Meer zelfs, ze maakten er vlak voor affluiten nog 4-2 van nadat Hoxha zijn tweede van de avond binnentrapte op strafschop. De beloften noteren zo hun tweede thuisoverwinning op rij.

 

Volgende dinsdag spelen de beloften om 19u30 vriendschappelijk op het veld van Westhoek. De volgende thuiswedstrijd is een oefenwedstrijd tegen Mandel United op maandag 20 november om 19u30. De eerst volgende competitiematch vindt plaats op 27 november om 19u30. Dan trekken de beloften naar AA Gent.

 

Opstelling KVK: Martens, Van Mol, Nalli, Pupe, Seys, Hoxha (89’ Lanckman), De Smet (45’ Prez), Makarenko, Budkivskyi, Van Eenoo, Dewaegemaeker (76’ Maelfait).

Doelpunten: 55' en '67 Budkivskyi 1-0 en 2-0, '71 en 89' Hoxha 3-1 en 4-2.

Geel: 66' Van Mol

Rood: 57' Nalli

Pupe aan de bal, Martens met instructies (© Tony Decruyenaere).

Seys in duel (© Tony Decruyenaere).

De beloften zorgden voor een spektakelrijke tweede helft (© Tony Decruyenaere).

Het werd een hardbevochten zege voor onze beloften (© Tony Decruyenaere).